0554 432 22 22 info@bagcilarweb.com

Google Aralık 2020 Çekirdek Güncellemesi

Google Aralık 2020 Çekirdek Güncellemesi

Google geçtiğimiz günlerde, 2020 yılının üçüncü  ve son geniş çekirdek güncellemesini duyurdu. Aralık 2020 Çekirdek Güncellemesi olarak adlandırılan güncellemenin, kullanıma sunulmasının yaklaşık bir iki haftayı bulacağı belirtildi.

Temel algoritma güncellemeleri tüm dünyada ve tüm dillerde belirgin bir etki etmek için tasarlanır. Bu nedenle güncellemeler sonrasında yükselme ya da düşüşler yaşanabilir.

Siteniz Bu Güncellemeden Etkilenirse Ne Yapmalısınız?

Google’ın algoritma güncellemeleri SEO dünyası için büyük haber niteliği taşıyor. Çünkü bu güncellemeler web sitelerinin sıralamalarını büyük ya da küçük oranda değiştirebiliyor. Ancak web sitenizin algoritma güncellemelerinden etkilenmesi her zaman sayfalarınızda hata olduğu anlamına gelmiyor.

Sıralamanız olumsuz şekilde etkilendiğinde kontrol etmeniz gereken SEO maddelerini kontrol edebilirsiniz. Temel algoritma güncellemelerinden sonra içerik özgünlüğü  ve kalitesi, mobil kullanım, sitenizin güvenilirliğini yeniden gözden geçirmeniz gerekmektedir.

Algoritma Güncellemeleri Neden Önemli?

Google’ın duyurduğu algoritma güncellemeleri, web sitelerini sıralamalarda olumlu ya da olumsuz şekilde etkileyebilir. Bu nedenle güncellemelerin ne zaman yapıldığını bilmek size sitenizin sıralama değişimleri hakkında bir ipucu verecektir. Sıralama değişiminin sebebi sizin yaptığınız bir şey mi yoksa Google algoritma güncellemesi ile ilgili mi emin olabilirsiniz.

Algoritma güncellemeleri genellikle SEO kriterleri için çaba göstermeyen web siteleri için kötü haberdir. Arama sonuçlarındaki sıralamaları için SEO maddelerini titizlikle yerine getiren siteler için ise bu güncellemeler iyi haber olarak değerlendirilebilir.