0554 432 22 22 info@bagcilarweb.com

Google Aralamalarında Emoji Dönemi

Google, masaüstü arama sonuçlarında emoji karakterleri göstermeye başladı. Mobil aramalarda 2012 yılından beri gösterilen emojiler, kısa süre önce artık masaüstü aramalarında ifadeleri renkli olarak göstermeye başladı.

Emoji karakterlerini destekleyen tek arama motorunun Google olmadığını, Bing üzerinde de sık sık tercih edildiğini söylemeliyiz.

Arama Sonuçlarında Emoji

Emojiler, web sayfanızın arama sonuçlarında daha dikkat çekici hale gelmesine yardımcı olacak. Emoji kullanımında sektörünüz ile alakalı ifadelerin eklenmesi kullanıcıların dikkatini çekeceği için, tıklama oranları da aynı doğrultuda yükseltecektir. Örnek olarak; Doğum günü pastası aramasında başlık alanında doğum günü pastasının görünmesi, kullanıcıların dikkatini çeken bir ayrıntı olur.

Emoji Kullanmalı Mıyım?

Google’ın emojileri masaüstü aramalarında desteklemesi ile kullanımı gün geçtikçe daha yaygın hale gelecek diye düşünüyoruz. Tıklama Oranında önemli ölçüde artış sağlayabileceğiniz düzenleme, kullanıcılara içeriğinizi ve duyguları aktarabileceğiniz için kuşkusuz fayda sağlayacaktır. Sonuç olarak kullanıcıların gözünde güven faktörünü arttıran bu düzenlemenin uygulanması son derece faydalı olacaktır.

Sadece masaüstü aramalarından ziyade yerel aramalarda da işletmenizin görünürlüğü arttırarak işletmenizi gören kullanıcıları arttırmanıza yardımcı olacaktır. “Kadıköy” lokasyonu üzerinde Pizzacı araması yapan kullanıcıların web sayfasının başlığında Pizza işareti görmesi, ilk size tıklanma olasılığını büyük ölçüde arttıracaktır.

Emoji’de Nelere Dikkat Etmeliyim?

Google arama motorunun kullanıcı deneyimine çok verdiğini ve Tıklama Oranının sıralamalara etki edeceğini düşünerek belirli ölçüde size fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Emojileri meta açıklamalarında kullanırken net ifadelere yer vermek ve az kullanmak gerekmektedir. Sıralamanızı yükseltmek için yalnızca emoji karakterlerine güvenmemeliyiz ancak Google’daki görünürlüğü yükseltebilecek herhangi bir küçük faktör kesinlikle çaba harcamaya değer.

Emojileri ılımlı bir şekilde kullanmaya dikket edilmelidir. Emojiler, doğru kullanıldığında dikkat çekebilir, yanlış kullanıldığında ise kullanıcıları rahatsız edebilir ve marka bilincine dahi olumsuz etki oluşturabilir.

Emoji ifadeleri için EmojiBase ve Getemoji adresini ziyaret edebilirsiniz.

4 Comments

    bagcilarweb
  • Financial engagements are typically multifaceted, solving for specific of digital marketing answer moving challenges while buildings ongoing client capabilities. Into addition into defining new roles but helping d

      bagcilarweb
    • Life is good. Here we are in the last couple months of summer with its warm weather, family activities, getting

  • bagcilarweb
  • client capabilities. Into addition into defining new roles but helping develop employees’ skills

  • bagcilarweb
  • Life is good. Here we are in the last couple months of summer with its warm weather, family activities, getting ready for the children.

yoruma kapalı.